18.04.2020.

19:46

Foto:

Magazin

DECA IH JEDVA ČEKAJU! Obradujte svoj najmilije sa ČUPAVCIMA - ISPLIVAO NAJLAKŠI RECEPT ZA NJIH!

Mirišu na detinjstvo, na kuvanje naših starih i jedan su od omiljenih kolača na ovim prostorima... Reč je o legendarnim čupavcima, a mi vam danas donosimo najjednostavniji recept za neodoljivi kolač kojim danas možete obradovati svoje najbliže, ali i sebe.

VEĆINA IMA MANJAK OVOG VITAMINA, a upravo on NE DOZVOLJAVA SKADIŠTENJE MASTI U TELU!

Biskvit: 3 jaja; 10 kašika šećera; 13 kašika ulja; 1dl mleka; 16 kašika brašna; 1 prašak za pecivo; 1 vanilin šećer.

Informer

Preliv/glazura: 1,5dl mleka; 150gr čokolade za kuvanje; 150gr maslaca; 200gr kokosovog brašna; 150gr šećera.

Priprema: Umutite jaja, vanilin šećer i šećer - dodajte mleko i ulje, ali mešajte neprestano. Dodajte polovinu brašna - u drugu polovinu dodajte prašak za pecivo i promešajte. Zapravo je najbolje da brašno prosijete i tako dodate u smesu.

Pleh (srednje veličine) nauljite i pospite s malo brašna, sipajte smesu i pecite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite desetak do 15 minuta (kad se biskvit počne odvajati od pleha, gotov je).

U OVOM IZDANJU IH JOŠ NISTE VIDELI! Megan i Hari NEPREPOZNATLJIVI - Uhvaćeni kako šetaju LOS ANĐELESOM! (FOTO)

Pečen biskvit ostavite da se malo ohladi, pa ga isecite na kocke. Glazuru pripremite tako što ćete prokuvati mleko sa šećerom (na laganoj vatri, pazite da mleko ne izgori). Kad mleko provri, dodajte maslac i čokoladu. Neprestano mešati dok smesa ponovo ne prokuva. Skinuti s šporeta i ohladiti smesu da bude mlaka.

Isečeni biskvit uvaljati u glazuru, a zatim u kokosovo brašnu. Postupak, naravno, ponovite sa svakom "kockom". Ako su kocke previše namočene u glazuru, sačekajte da se "ocede".