25.04.2020.

14:57

Foto:

Magazin

ODLIČNA IDEJA ZA RUČAK! Napravite PUNJENI KROMPIR SA PAVLAKOM I KAČKAVALJEM - oduševićete se UKUSOM!

Sastojci:

- 4 veća krompira
- So i biber
- Putera, maslaca ili margarina 200 gr
- Nekoliko kašika pavlake
- Malo nekog tvrdog sira – trapista, mocarele, kačkavalja...
- Začini po želji
- Alu folija

Informer

POSLASTICA KOJU ĆETE OBOŽAVATI! Napravite jednostavnu KEKS TORTU!

 

Priprema:

Uključiti rernu na 200 stepeni.

Svaki krompir oprati, ako je onaj oprani dodatno ga oprati i njemu ne morate skidati ljusku, kao ni mladom krompiru. Starom mora. Očistiti i preseći na pola. Maslac podeliti na 12 delova. Na svaku polovinu krompira staviti komadić putera i umotati u foliju. Poslagati u tepsiju i staviti da se peče u rerni oko sat vremena. Ostala 4 komadića maslaca će vam trebati kasnije. Posle skoro sat vremena izvaditi krompir iz tepsije. Pazite, vrelo je. Polako svaki odmotati i ostaviti da se prohladi pa malom kašičicom izdubiti sredinu koliko možete. Što više to bolje, pazite da se ne raspadne, polako to radite. Izdubljen krompir vratite u tepsiju. Lepo poslažite, da ne pada. Ostatak krompira ispasirajte, začinite sa solju i biberom i začinima po želji, dodajte maslac i malo pavlake pa sve izmešajte. Napunite izdubljene polovine krompira i odgore stavite narendan ili isečen na kriške tvrdi sir. Pospite sa malo peršunovog lista i vratite u rernu dok se sir ne istopi onako kako želite. Isključite rernu, poklopite tepsiju i ostavite do posluženja. Dugo ostaju topli, a poklopimo da se ne bi osušili. Prijatno.