26.04.2020.

12:35

Foto:

Magazin

UKUSNO JELO ZA GURMANE! Aromatična piletina sa limunom i žalfijom (RECEPT)

Sastojci:

srednje pile (može i iseckano)
2 limuna
250 ml supe od kocke
1 kg krompira
10 listića žalfije (može i suva)
2 čena belog luka
so, biber, začin C
maslinovo ulje

malo suvog grožđa (opciono)

Informer

Priprema:

Pile oprati spolja i iznutra i malo prosušiti. Skuvati supu od kocke uobičajeno. U tepsiju za pečenje naliti malo ulja, staviti pile i sa svih strana ga posoliti i pobiberiti. Krompir oprati i staviti sa ljuskom da se kuva. Potrebno ga je skuvati do pola. Rernu zagrejati na 200 stepeni i staviti pile da se peče 20 minuta. Povremeno pile nalivati skuvanom supom od kocke. Limun oprati i iseći na kriške. Kuvani krompir malo prohladiti, očistiti i iseći na veće komade. Pile izvaditi iz rerne i okolo poređati isečeni krompir. Na pile poređati kolutove limuna. Žalfiju oprati, malo je prosušiti i poređati po piletu i krompiru. Ako koristite suvu žalfiju, malo je natopite u vodu pre stavljanja u tepsiju. Beli luk očistiti i iseći na tanke režnjeve pa i njega poređati u tepsiju, sve posutim suvim grožđem po želji. Naliti ostatkom supe od kocke. Začiniti po ukusu i vratiti u rernu da se dopeče, još nekih 50 minuta.

Prijatno!