01.05.2020.

08:08

Foto:

Magazin

UKUSNA i i sočna pita sa piletinom i pečurkama

Sastojci:

150 g šampinjona
300 g piletine
1 manja glavica crnog luka
1 čen belog luka
50 g putera
2 kašike brašna
300 ml mleka
200 ml pileće supe
biber
so
šaka svežeg peršuna
500 g gotovog testa
1 jaje

Priprema:

Prvo zagrejte rernu na 200°C, a zatim do pola ispržite piletinu na maslinovom ulju. Dodajte pečurke isečene na četvrtine i pržite dok piletina ne bude skroz gotova. Piletinu i pečurke izvadite iz tiganja, a dodajte iseckani crni i beli luk i pržite 2-3 minuta. Zatim pomešajte luk sa piletinom i pečurkama. Istopite puter u tiganju, dodajte brašno, mešajte i držite na vatri 2-3 minuta dok se ne dobije ujednačena smesa. U posudi pomešajte pileću supu i mleko i začinite solju i biberom. Potom pomešajte sa masom od brašna i mešajte dok se ne sjedini. Prokuvajte dobijenu smesu na pari dok se ne zgusne, uz konstantno mešanje. Prelijte sos preko pečuraka i piletine i pospite iseckanim, svežim peršunom. Ostavite da se ohladi. Gotovo testo stavite u kalup i ivice premažite jajetom. Potom ubacite smesu od pečuraka i piletine i prekrijte testom. Premažite pitu jajetom, odsecite suvišne ivice. Napravite otvore na piti, i stavite u rernu. Pecite između 20 i 25 minuta.