Magazin
KIFLICE SA DŽEMOM! Nema ko ih ne voli - evo kako da vam ispadnu MEKANE I SOČNE (FOTO)
Sastojci
1 kg brašna T-400
2 jajeta
3 kašike šećera
2 kašike masti
4 dl mleka
1 kocka kvasca
1 kesica praška za pecivo
džem
šećer u prahu
Priprema
Kvasac stavite u 2 dl toplog mleka da kisne. Umutite mast sa šećerom i dodajte dva razmućena jajeta.
Preostalo mleko ugrejte da bude toplo i pomešajte sve zajedno. Postepeno dodajte brašno i zamesite testo. Ostavite da naraste.
Naraslo testo podelite u dva dela rasklagijajte i podelite na trouglove, tako da dobijete 2 puta po 24.
Stavite džem, uvijte kiflice i ređajte ih u podmazan pleh.
Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20 minuta. Vruće kiflice uvaljati u šećer u prahu.