09.05.2020.

15:02

Foto:

Magazin

SAVRŠEN PREDLOG ZA RUČAK! Evo kako da napravite najukusnije DOMAĆE PUNJENE PAPRIKE!

Ovaj recept je jedinstven po tome što se pune zamrznute paprike.

Informer

Potrebno je:

- 600 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 3-4 čena belog luka
- 70-100 g pirinča
- 1 jaje
- Ulje
- Mlevena crvena paprika
- Malo začina suvog
- Biber, so

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk i rendanu šargarepu. Dodati mlevenu papriku, začin, so i biber i sve dodati u mleveno meso. Ubaciti opran pirinač i sve izjednačiti. Puniti smrznute paprike i zatvarati kriškama paradajza ili kolutovima krompira. Preliti sa 100 ml paradajza kuvanog i malo vode kao i uljem. Pokriti folijom i peći 30 min pa otkriti na 220 stepeni oko 50 min da zarumeni.