23.05.2020.

20:48

Foto:

Magazin

VEČERA ZA DVOJE ZA 15 MINUTA: Pasta po receptu Džejmija Olivera!

Isprobajte ovaj super recept čuvenog kuvara za pastu sa pečurkama i parmezanom.

Sastojci:

150 g testenine

2 čena belog luka

250 g pečuraka (šampinjona, vrganja…)

25 g parmezana

2 kašike pavlake

pola kašike maslinovog ulja

Informer

 

Priprema:

Testeninu skuvajte u slanoj vodi prema uputstvu sa kutije. Procedite, ali sačuvajte pola šolje vode u kojoj se kuvala. U međuvremenu, sitno iseckajte dva čena belog luka.

U dublji tiganj sipajte pola kašike maslinovog ulja, dodajte beli luk kratko prodinstajte (minut), dodajte oprane i iseckane pečurke. Posolite i pobiberite po ukusu, i dinstajte osam minuta, mešajući povremeno. Dodajte skuvanu testeninu i polovinu vode od kuvanja koju ste sačuvali.

(VIDEO) DOMAĆINSKI RUČAK! Napravite punjene paprike

Izrendajte parmezan, dodajte u tiganj, umešajte pavlaku i prodinstajte još minut, dva, da se sve lepo sjedini. Ako je potrebno, dospite još malo vode u kojoj se kuvala testenina.

Služite toplo, posuto rendanim parmezanom.