28.05.2020.

09:45

Foto:

Magazin

KALCONE SA SIROM I KOBASICOM! Za sve ljubitelje italijanske kuhinje

Sastojci:

testo za picu
1 šolja pelata
1 šolja rikota sira
1/2 šolje izletničke kobasice (ili po vašem ukusu)
1 šolja mocarele
maslinovo ulje
so

Priprema:

Zagrejte rernu na 260°C i premažite pleh sa malo ulja. Testo za picu podelite na 4 dela. Na blago pobrašnjenoj površini razvaljajte jedan komad testa u krug. Kašiku pelata stavite u sredinu testa, zatim preko stavite rikota sir, kobasicu i izrendanu mocarelu.

Nežno preklopite testo na pola, malo premažite krajeve vodom i stegnite ih, a zatim viljuškom pritisnite. Ponovite sa preostalim testom. Kalcone stavite u pripremljen pleh i vrhove premažite uljem i posolite. Nožem napravite tri reza na vrhu kalcone. Na pola pečenja ih izvadite i još jednom premažite uljem. Pecite dok ne dobije zlatnu boju.