30.05.2020.

15:10

Foto:

Magazin

DOMAĆI DŽEM OD MALINA BEZ KONZERVANSA! Neodoljivi voćni namaz za celu porodicu!

Sastojci:

2 kg malina
700 grama šećera

Priprema:

Pripremite šerpu veće razmere (cca 30 cm), te sjedinite maline i šećer.
Kuvajte na višoj temperaturi oko pola sata, a potom smanjite na srednju i kuvajte 15-tak minuta.
Po potrebi, produžite vreme kuvanja.
Kako biste proverili da džem od malina ima željenu gustinu, sipajte malo džema u činijicu (koju ste prethodno držali u frižideru oko 5 minuta) i hladite ga mešanjem.Videćete kako džem od malina želira kada se hladi bez obzira što je tečan dok je vreo.
Gotov džem sipajte u sterilisane teglice, zatvorite ih metalnim zatvaračima, stavite u dunst i čuvajte na uobičajen način.