Magazin
OVO JE RECEPT ZA NAJBRŽU TORTU NA SVETU Pleni ukusom, uvek će vam uspeti, a možete da DODATE I POZNATI SRPSKI SASTOJAK
Sastojci
-2 komada lisnatog testa (gotovi proizvod)
- 30 g šećera
- 150 g marmelade od šljiva
- 2 pakovanja krem fiksa
- 2 pakovanja vanilin šećera
- 400 g pavlake za šlag
- malo šljivovice
- malo masnoće
Priprema
1. Pripremiti od testa dva biskvita, tako što se izvadi lisnato testo iz pakovanja i ostavi da malo odstoji. Oprezno se razvuče na veličinu kalupa. Potom se podmaže kalup i peče se na 160 stepani oko 10 minuta i tako oba dela
2. Izvadi se lisnato testo iz šporeta i stavi na okruglu tacnu pa premaže marmeladom od šljiva. Ako želite, možete dodati malo rakije od šljiva. Oko toga staviti kalup za tortu.
3. Staviti pavlaku vrhnje u posudu i postepeno dodavati krem fiks šlag i šećer i umutiti pomoću miksera.
4. Kad se šlag stvrdne, raspodeliti ga po marmeladi, poravnati i staviti u frižider
5. Drugi pečeni biskvit iseći na 12 komada, posuti šećerom u prahu i raspodeliti po torti.