Magazin
KOLAČ BEZ JAJA! Napravite MEDENO SRCE kod kuće, starinski recept!
SASTOJCI:
- 250 ml mineralne vode
- 120 ml ulja
- 200 g smeđeg šećera
- 1 kašika marmelade od kajsija
- 250 g brašna
- 3 kašike kakaa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
Za premazivanje kolača:
- 3 kašike marmelade od kajsija
Glazura:
- 100 g crne čokolade
- 3 kašike kisele pavlake
U odgovarajući sud sipati mineralnu vodu, ulje, šećer i kašiku marmalade. Posebno sjediniti brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet a zatim sipati u tečni deo. Izmiksati da nema grumuljica. Sipati u podmazan pleh veličine 25 x 25 cm i peći 25 minuta u zagrejanoj rerni na 200 °C.
Vruć kolač premazati marmeladom.
Na laganoj vatri istopiti čokoladu i kiselu pavlaku, a zatim premazati kolač.
Napomena: Za posnu verziju kolača, umesto kisele pavlake stavite 2 kašike ulja.