01.06.2021.

14:50

Foto:

Magazin

KOLAČ BEZ JAJA! Napravite MEDENO SRCE kod kuće, starinski recept!

SASTOJCI:

  • 250 ml mineralne vode
  • 120 ml ulja
  • 200 g smeđeg šećera
  • 1 kašika marmelade od kajsija
  • 250 g brašna
  • 3 kašike kakaa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta

Za premazivanje kolača:

  • 3 kašike marmelade od kajsija

Glazura:

  • 100 g crne čokolade
  • 3 kašike  kisele pavlake  

U odgovarajući sud sipati mineralnu vodu, ulje, šećer i kašiku marmalade. Posebno sjediniti brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet a zatim sipati u tečni deo. Izmiksati da nema grumuljica. Sipati u podmazan pleh veličine 25 x 25 cm i peći 25 minuta u zagrejanoj rerni na 200 °C.

Vruć kolač premazati marmeladom.

Informer

Na laganoj vatri istopiti čokoladu i kiselu pavlaku, a zatim premazati kolač.

Napomena: Za posnu verziju kolača, umesto kisele pavlake stavite 2 kašike ulja.