Magazin
POSLASTICA ZA CELU PORODICU! Napravite najjednostavniju ČOKOLADNU TORTU!
Za ovu tortu sve sastojke uglavnom imate kod kuće, tako da ako vam se prijede nešto slatko možete je brzo napraviti.
Sastojci:
- 1 ½ šolja brašna
- 1 šolja šećera
- ¼ šolje nezaslađenog kakao praha
- 1 kašika sode bikarbone (ne prašak za pecivo)
- ½ kašike soli
- 1 šolja hladne vode
- 6 kašika ulja
- 1 kašika svežeg limunovog soka
- 1 kašika ekstrakta vanile
SOČNO PILE IZ RERNE SA KROMPIRIMA! Evo kako da bude SAVRŠENO PEČENO + HRSKAVA KORICA (FOTO)
Za glazuru:
- 2 kašike putera
- 1 šolja šećera u prahu
- 1 kašika nezaslađenog kakao praha
- ½ kašičice ekstrakta vanile
- 4 kašičice mleka
Priprema:
Nauljite kalup za tortu i stavite pek papir, a rernu zagrejte na 180°C. Zatim u posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i so i dobro promešajte. U drugoj posudi pomešajte vodu, ulje, limunov sok i ekstrakt vanile. Pomešajte te dve smese i lepo sjedinite varjačom dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte u kalup za tortu. Pecite je pola sata. Da biste proverili da li je gotova zabodite čačkalicu i ako je čista torta je gotova. Kada se ohladi izvadite tortu iz kalupa. Glazuru napravite tako što ćete sve sastojke sem mleka pomešati. Umutite mikserom i postepeno dodajte mleko, sve vreme muteći. Glazura treba da bude teksture kao šlag. Procenite količinu mleka koju treba da sipate nemojte preterivati. Zatim premažite tortu glazurom i ona je spremna za služenje.