10.06.2021.

12:04

Foto:

Magazin

NEVEROVATNO KREMAST! Na Fejsbuku su poludeli za ovim KOLAČEM, poslastičarka otkrila TAJNU najboljeg čizkejka na svetu!

Jedna žena je na Fejsbuku podelila fotografije čizkejka koji je napravila po receptu 79-godišnje kuvarice, a nakon toga su se svi pomamili za njim. Kako kažu, s njim ne možete pogrešiti.

Tajna ovog "neverovatno kremastog" čizkejka je u tome što se svi sastojci zagreju na sobnoj temperaturi pre pripreme, a kolač se peče u posudi s vodom. Zbog po njemu nema pukotina.

Kako tekstura čizkejka ne bi bila kvrgava, Aleksander preporučuje da jaja i krem sir izvadite iz frižidera 10 do 20 minuta pre pripreme kolača. S druge strane, bitno je i da ne mešate sastojke previše žestoko ili predugo jer će kolač samo "potonuti" u rerni.

SASTOJCI:

  • 100g rastopljenog maslaca
  • 300g mlevenog keksa
  • 500g krem sira
  • 200 g šećera u prahu
  • kašika kukuruznog brašna
  • 3 jajeta
  • 2 kašike limunovog soka
  • nekoliko kapi čiste vanile ili ekstrakta
  • prstohvat soli
  • 2 šolje kisele pavlake

PRIPREMA:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Dno i stranice kalupa dimenzija 22x6 centimetara premažite maslacem. Izrežite papir za pečenje tako da jedan deo prekrije dno kalupa, a drugi stranice. Namažite i papir maslacem.

Sjedinite keks i rastopljeni maslac, pa smesu utisnite u dno kalupa.

Mutite krem sir i šećer električnim mikserom dok ne dobijete glatku smesu. U smesu umutite kukuruzno brašno, pa dodajte jaja, jedno po jedno, mešajući svaki put dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte limunov sok, vanilu i so. Umešajte i pavlaku i kratko mutite dok se ne sjedini s ostalim sastojcima.  

Ulijte smesu u kalup koji ćete staviti u veću posudu za pečenje. U nju ulijte kipuću vodu do polovine visine kalupa.

Pecite 50 minuta, a zatim isključite rernu, ali vrata ne otvarajte sat vremena. 

Izvadite kalup iz vode i kolač u potpunosti ohladite na rešetki i u frižideru pre serviranja. 

Informer