Foto:
Magazin
ŠTA KUVATE DANAS? Tart sa pečenim čeri paradajzom i rikota sirom!
Sastojci:
2 šolje rikota sira
500 g čeri paradajza
so, biber, sveže začinsko bilje (bosiljak, ruzmarin, origano, timijan)
maslinovo ulje
UKUS LETA NA TANJIRU! Probajte savršenu tropsku salatu sa piletinom!
NE STAVLJAJTE JUNETINU U HAMBURGERE I SALATE, evo i zašto!
Za testo:
160 g brašana
pola kašičice soli
115 g hladnog putera, iseckanog na kockice
4 kašike veoma hladne vode
Informer
Priprema:
Prvo zapecite paradajz. Zagrejte rernu na 150 stepeni, u pleh sa pek paprim rasporedite paradajz, posolite, pobiberite, prelijte s maslinovim uljem i pecite oko 45 minuta. Za testo pomešajte navedene sastojke i ostavite u frižideru pola sata. Zagrejte rernu na 190 stepeni. Oklagijom razvucite testo, prebacite u pleh, stavite preko aluminijumsku foliju i pola kilograma pasulja. Pecite tako 10 minuta, sklonite pasulj i foliju i dopecite još 10 minuta. Kad je kora pečena rasporedite po njoj rikota sir, a preko njega ispečen paradajz zajedno sa sokom iz pleha. Ukrasite listićima bosiljka.