06.07.2020.

15:00

Foto:

Magazin

ŠTA KUVATE DANAS? Tart sa pečenim čeri paradajzom i rikota sirom!

Sastojci:

2 šolje rikota sira

500 g čeri paradajza

so, biber, sveže začinsko bilje (bosiljak, ruzmarin, origano, timijan)

maslinovo ulje

UKUS LETA NA TANJIRU! Probajte savršenu tropsku salatu sa piletinom!

NE STAVLJAJTE JUNETINU U HAMBURGERE I SALATE, evo i zašto!

Za testo:

160 g brašana

pola kašičice soli

115 g hladnog putera, iseckanog na kockice

4 kašike veoma hladne vode

Informer

Priprema:

Prvo zapecite paradajz. Zagrejte rernu na 150 stepeni, u pleh sa pek paprim rasporedite paradajz, posolite, pobiberite, prelijte s maslinovim uljem i pecite oko 45 minuta. Za testo pomešajte navedene sastojke i ostavite u frižideru pola sata. Zagrejte rernu na 190 stepeni. Oklagijom razvucite testo, prebacite u pleh, stavite preko aluminijumsku foliju i pola kilograma pasulja. Pecite tako 10 minuta, sklonite pasulj i foliju i dopecite još 10 minuta. Kad je kora pečena rasporedite po njoj rikota sir, a preko njega ispečen paradajz zajedno sa sokom iz pleha. Ukrasite listićima bosiljka.