Magazin
Kupili ste ŽILAVO MESO? Evo trika kako da postane SOČNO i MEKANO!
Izgleda vam žilavo i plašite se da će takvo biti i dok ga budete jeli. Da se to ne bi desilo, primenite neke od sledećih trikova:
* Šnicle ili batake pecite uz krišku jabuke, ananasa ili kruške. Voćkama prekrijte meso, pa će ga njihovi sokovi opustiti i ublažiti žilavost.
* Veče pre pečenja stavite meso u marinadu od jabuke, belog luka i maslinovog ulja. Ostavite da stoji u frižideru čitavu noć. Omekšaće ga i učiniti ukusnijim.
* Pola sata pre nego što planirate da ispečete šnicle ili batake, držite ih u limunovom soku, jer će ih on "opustiti" na najbolji način.
NAJUKUSNIJE mini pice od domaćeg testa, GOTOVE ZA TREN!
* Nekoliko minuta pre pečenja prelijte meso slatkim gaziranim sokom, osušite ga pre pečenja i pospite biberom. Šnicla će biti sočnija.