31.07.2020.

18:58

Foto:

Magazin

BURGER SA HRSKAVOM PILETINOM! Ako vam dolaze prijatelji na SEDELJKU, ova večera će ih oduševiti!

SASTOJCI:

  • dva veća pileća filea
  • šest kašika brašna
  • kašičica majčine dušice
  • kašičica mlevene paprike
  • dva jajeta
  • kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • JOŠ POTREBNO:
  • četiri kašike majoneza
  • sok i kora manjeg limuna
  • četiri zemičke
  • rukola
  • so, biber

PRIPREMA:

Piletinu iseći na četiri šnicle, pa rastanjiti tučkom za meso. U činiju staviti sok i rendanu koru limuna, dodati majonez, malo soli i bibera, pa dobro promešati.

Brašno pomešati sa malo soli, bibera, mlevene paprike i majčine dušice, pa u dobijenu mešavinu uvaljati meso. Piletinu potom umočiti u umućena jaja, pa još jednom u brašno. Pržiti u dubokom vrelom ulju oko pet minuta, da piletina porumeni i postane hrskava.

Zemičke premazati majonezom, odozgo rasporediti rukolu i piletinu, dodati još malo majoneza, pa poslužiti dok je toplo.