08.07.2021.

09:42

Foto:

Magazin

NAJBOLJE TESTO ZA DOMAĆE KROFNE! Mekane kao DUŠA, a uopšte NE UPIJAJU ULJE!

Isprobajte recept za najbolje domaće krofne.

Potrebno je:

- 650 g brašna

- 30 g kvasca 

- 1 kašičica šećera

- Malo soli

- 200 ml mleka

- 3 žumanceta

- 100 ml ulja

- Korica limuna

Informer

Priprema:

Kvasac potopiti u toplom mleku dodati šećer i malo brašna. U činiju ili mikser staviti brašno dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mleko, ulje so, i koricu limuna i dobro izraditi testo. Ostaviti da poraste oko 30 min pa razviti oklagijom 1 cm debljine. Vaditi krofne ali sredinom bušiti sa malom čašicom ako nemate original spravicu za te krofne. Ređati na podmazan poslužavnik, pokriti kesom i ostaviti opet da odmaraju oko 15 min. U dublju šerpu sipati ulje, i zagrejati ne jako, staviti nadošlu krofnu samo je okrenuti i poklopiti. Malo šerpu prodrmati. Pržiti sa obe strane. Vaditi na upijajuću salvetu. Uvaljati u prah šećer možete dodati vanilin šećer. Uživajte u najboljim krofnama.