15.08.2020.

20:18

Foto:

Magazin

KOLAČ ZEBRA ĆE VAS OBORITI SA NOGU! Pripremite ovu poslasticu za samo PAR MINUTA! Ukus neodoljiv! (FOTO)

- 4  jaja (sobne temperature)
- 1 šolja ulja
- 1 šolja mleka (sobne temperature)
- 2 šolja brašna
- 2 supene kašike kakaa
- 1 kesica vanilinog šećera. 
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 šolja šecera

Superbrzi, a prefinjeni KOLAČ od ČOKOLADE i MALINA! Smazaćete ga dok trepnete!Miriše na detinjstvo!

Informer

 

KREMASTI VOĆNI KOLAČ sa KAJSIJAMA i PUDINGOM! Mljac! (VIDEO)

Pre nego sto počnete sa izradom ovog kolača, kalup premažite uljem i pospite brašnom. 

Odvojite bjelanca od zumanaca. Lupajte zumanca sa secerom. Dodajte mlijeko i ulje i nastavite sa miksanjem.

U posebnoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i vanila šećer

Uz postepeno dodavanje i lagano mešanje mikserom sjedinite suhe sastojke sa ulupanim zumancima. Ulupane bjelanke dodajte na kraju, kad ste sjedinili zumanca sa svim sastojcima.

Vodite računa da vam masa ne padne! Podelite masu na dva dela.

U jedan deo dodajte kakao prah razmućen sa dve kašike vruće vode, a drugi ostavite beo.

Stavite tri kašike biele mase na sredinu kalupa, preko nje tri kašike braon mase, nastavite naizmenično dok ne utrošite obe.

Informer

U zagrejanu rernu (180 C) ubacite kalup i pecite oko 40 minuta, ili dok se kolač ne ispeče (proverite čakalicom).

Pečeni kolač pospite prah šećerom i isecite kada se ohladi.