Magazin
SLANI MAFINI - ODLIČAN PREDLOG ZA DORUČAK! Jednostavna priprema, a ukus je FANTASTIČAN!
Malo mašte i jednostavan kalup je sve što treba da biste postali mafin majstori.
KOLAČ DAN I NOĆ - JEDNOSTAVAN I UKUSAN! Brzo se priprema, a sastojke sigurno imate kod kuće!
Sastojci:
- 1 manja tikvica
- 2 jaja
- 50 g sira
- 150 ml jogurta
- 1/2 kašičice soli
- 4 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašika belog brašna
- 2 kašike integralnog brašna
- 1 kašika heljdinog brašna
- 1 kesica prašaka za pecivo
- 5 kašika ulja
Priprema:
Tikvicu izrendati i malo posoliti, pa ostaviti da odstoji 10 minuta da pusti vodu, pa ocediti. Zatim jaje žicom umutiti, dodati oceđene tikvice, jogurt, ulje, so, sir, pecivo i brašna. Dobro izmešati da se sve lepo sjedini. Ako je smesa ređa, dodajte još malo brašna. Sipati u kalupe za mafine, posipati odgore kukuruznim grizom i peći u kalupu na 220 stepeni 20 minuta.