22.08.2020.

16:43

Foto:

Magazin

KROFNE PO BAKINOM RECEPTU! Napravite najbolje domaće TESTO za ukusnu poslasticu, a evo od čega zavisi njihov KVALITET!

Sastojci:

- Korica limuna
- 750 g brašna
- 100 ml ulja
- 4 kašike šećera
- 1 jaje
- 1 žumance
-0,5 l mleka
- Sveži kvasac
- Malo soli
- Prah šećer
- Vanilin šećer
- Ulje za prženje

Informer

ČOKOLADNA TORTA BEZ BRAŠNA! Poslastica koja se LAKO PRIPREMA, a topi se u ustima!

Priprema:

Kvasac rastopiti u 100 ml toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustiti da naraste. Dok raste umutiti jaja sa ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodati kvasac, pa polako dodavati brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom (od redosleda dodavanja sastojaka i dužine i intenziteta mešanja, tj. lupanja zavisi kvalitet krofni). Ostaviti testo na toplom da dvostruko naraste pa premesiti, razvući na 1 cm debljine pa čašom vaditi krofne. Ostaviti ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržiti u vrućem, ali ne vrelom ulju. Gornju stranu (naraslu) stavljati u ulje.