24.08.2020.

10:26

Foto:

Magazin

LETO "NA KAŠIKU": Neodoljiva minestrone čorba!

Sastojci:

glavica crnog luka
tri čena belog luka
dve šargarepe
srednji krompir
400 g paradajz pelata
400 g pasulja iz konzerve
šolja iseckanog kupusa
100 g testenine
maslinovo ulje
kocka za supu
so, biber, origano, lovor

Informer

Priprema:

U većoj šerpi zagrejati malo ulja, pa propržiti iseckan crni luk. Dodati sitno seckani beli luk, mešati još minut, pa naliti sa malo vode i začiniti lovorom i izmrvljenom kockom za supu. Kad proključa, dodati iseckanu šargarepu i krompir, sipati još dve šolje vode, te krčkati dok ne proključa. Umešati usitnjen paradajz, kuvati pet minuta, pa ubaciti testeninu, kupus i oceđen pasulj. Posoliti, pobiberiti i začiniti origanim, mešati još pet minuta, pa poslužiti.

Prijatno!