25.08.2020.

21:17

Foto:

Magazin

NAJUKUSNIJA KREMPITA! Evo kako da vam FIL BUDE SAVRŠEN, a kore BLAGO HRSKAVE - prste da poližete!

Sastojci:
 
6 žumanca
6 kašika šećera
3 kašike ulja
3 kašike mleka
6 kašika brašna
 
Fil:
 
6 belanaca
19 kašika šećera
4 kesice pudinga od vanile
1 l vode
prah-šećer za posipanje

Informer

Priprema:

Umutite varjačom 3 žumanceta s 3 kašike šećera, 1,5 kašikom ulja,1,5 kašikom mleka i 3 kašike brašna. Koru razvucite u manjem plehu obloženom pek-papirom i pecite na 200 stepeni.

Postupak ponovite još jednom, dobićete dve kore.

Dobro umutite belanca s 15 kašika šećera.

Vodu zakuvajte s preostalim šećerom, pa ukuvajte puding od vanile i mešajte dok se ne zgusne.

Dok je još vruće dodajte polako u umućena belanca uz neprestalno mućenje, sve dok se masa lepo ne sjedini. Donja kora neka ostane u plehu, preko nje stavite vruću umućenu masu, a preko tog fila stavite gornju koru.

Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite kolač u frižider. Secite kocke i svaku pospite prah-šećerom.

Vreme pripreme: 30 minuta.