27.08.2020.

17:37

Foto:

Magazin

TESTO MEKO KAO DUŠA! Napravite najbolji domaći HLEB - potrebno vam je samo POLA SATA!

Vruć hleb iz domaće radinosti - nema ništa lepše!

MEKANO PECIVO PUNJENO DŽEMOM! Desert koji ćete obožavati

Sastojci:
- 250 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
- 10 g suvog kvasaca
- 500 g brašna
- 50 ml ulja

Informer

Priprema:

U vodu staviti so kvasac i 2 kašike brašna. Lepo promešati, pokriti krpom i ostaviti da miruje 15 minuta. Zatim dodati preostalo brašno i ulje i fino zamesiti glatko testo. Tako gotovo testo odmah staviti u posudu (malo dublju) za pečenje obloženu pek papirom pokriti i ostaviti da stoji 8 sati.Tako gotovo je naraslo testo posuti brašnom odgore i zaseći na par mesta. Potom staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 stepeni 30 minuta. Gotov ispečen hleb izvaditi iz posude uviti u krpu da se malo ohladi.