Magazin
TESTO MEKO KAO DUŠA! Napravite najbolji domaći HLEB - potrebno vam je samo POLA SATA!
Vruć hleb iz domaće radinosti - nema ništa lepše!
MEKANO PECIVO PUNJENO DŽEMOM! Desert koji ćete obožavati
Sastojci:
- 250 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
- 10 g suvog kvasaca
- 500 g brašna
- 50 ml ulja
Priprema:
U vodu staviti so kvasac i 2 kašike brašna. Lepo promešati, pokriti krpom i ostaviti da miruje 15 minuta. Zatim dodati preostalo brašno i ulje i fino zamesiti glatko testo. Tako gotovo testo odmah staviti u posudu (malo dublju) za pečenje obloženu pek papirom pokriti i ostaviti da stoji 8 sati.Tako gotovo je naraslo testo posuti brašnom odgore i zaseći na par mesta. Potom staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200 stepeni 30 minuta. Gotov ispečen hleb izvaditi iz posude uviti u krpu da se malo ohladi.