Magazin
KAO ŠTO SU NAŠE BAKE PRAVILE! Vanlice u obliku potkovice - JEDNOSTAVNE I PREUKUSNE! (FOTO)
Potrebni sastojci:
- 300 ml ulja
- 150 ml vode
- 500-600 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- po potrebi šećer u prahu
Napravite SLANU TORTU SA STARIM HLEBOM! Gotova za tren oka, a ukus NEODOLJIV! (FOTO)
Način pripreme:
Pomešati ulje i vodu pa dodati brašno i prašak za pecivo i sjediniti u glatku smesu.
Rernu uključiti da se zagreva na 200C. Pleh obložiti papirom.
Uzimati po malo smese, rukama oblikovati kuglicu, zatim rastanjiti u valjak, saviti u obliki potkovice i ređati na pleh sa papirom.
Utrošiti sav materijal tako pa staviti da se peku.
Budu brzo pečene pa bacite pogled povremeno. Čim zazute i zapeku se malo, da se lepo odvajaju od papira, gotove su.
Vruće posipati ili valjati u prah šećer.