03.09.2020.

20:20

Foto:

Magazin

UKUSNA I NEODOLJIVA PESAK TORTA! Napravite pravo KREMASTO zadovoljstvo - uživaćete u svakom ZALOGAJU!

Pesak torta je savršenstvo plazme, kokosa i oraha.

LENJA PITA ZA VREDNE DOMAĆICE! Poslastica za svaki dan, PO RECEPTU NAŠIH BAKA!

Potrebni sastojci za kalup prečnika 24cm:

Za filove:

– 1 l mleka
– 130 g šećera
– 4 pudinga od vanile
– 200 g putera sobne temperature
– 120 g prah šećera
– 150 g mlevene plazme
– 130 g kokosa
– 170 g mlevenih oraha

Za ganaš:

– 60 g mlečne čokolade
– 40 g crne čokolade
– 100 ml slatke pavlake

Informer

Postupak:

Od 1l mleka odvojiti 250ml. U tih 250ml razmutiti pudinge a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom. Kada mleko provri, dodati puding smesu, mešati i kuvati dok ne provri još jednom. Zatim smesu prekriti streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. Nakon toga penasto umutiti puter i prah šećer i dodati ih u ohlađenu puding smesu. Sve zajedno dobro umutiti i podeliti fil na 3 dela. U jedan fil dodati mlevenu plazmu, u drugi kokos, u treći orahe. Sada u kalupu prečnika 24cm rasprediti filove, prvo plazma, pa kokos, pa na kraju orahe. Odložiti u frižider, za to vreme napraviti ganaš preliv. Za ganaš staviti sve sastojke u šerpicu, grejati i mešati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini. Na kraju ganaš treba polako da se prelije preko fila i da se vrati na hlađenje najmanje 2h.