07.09.2020.

10:50

Foto:

Magazin

Da li ste probali FRANŽIPAN TART? Ako volite BADEME i SMOKVE, nema potrebe da vas dalje ubeđujemo!

Sastojci:

Za testo:

200 g oštrog brašna

90 g šećera

110 g putera

2 žumanca

kašičica arome vanile

HRSKAVO SPOLJA, SOČNO IZNUTRA! Neobičan, ali NAJBOLJI NAČIN pečenja pileta! (VIDEO)

Ova "biblijska" voćka LEČI i PODMALAĐUJE, a lekoviti su i LISTOVI! (RECEPT)

2 kašike vode

malo soli

Za franžipan (krem na bazi badema):

100 g badema

75 g šećera

belance od 2 jajeta

60 g putera

15 svežih smokava

Informer

Priprema:  

Pomešajte brašno, šećer i so. Dodajte na komadiće razdrobljeni puter, aromu vanile i vodu i zamesite glatko testo. Zamotajte u providnu foliju i stavite u frižider. U električnu seckalicu stavite badem, šećer, puter i belanca da dobijete glatki fil (franžipan). Testo za tart razvaljajte i položite na pleh obložen pek papirom. Premažite testo filom pazeći da vam ostane oko 3-4 cm od ivice (nepokriveno). Preko fila složite smokve isečene na četvrtine s vrhovima okrenutim prema gore. Na kraju previjte ivice testa i pecite na 200 stepeni oko 40-50 minuta.