08.09.2020.

09:34

Foto:

Magazin

UKUS KOJI ĆETE OBOŽAVATI! Napravite najukusniji čokoladni kolač - topi se u ustima!

Pun ukus čokolade koji ćete obožavati.

DOMAĆE ČOKOLADNE PROFITEROLE! Ukusne kao da su iz poslastičarnice, MA ODUŠEVIĆETE SE! (RECEPT)

Testo:

– 170g putera sobne temperature
– 180g šećera
– 125ml vruće nes kafe (skuvano samo sa vodom)
– 120g crne čokolade
– 3 jajeta
– 1 burbon vanilin šećer
– 160g brašna
– 40g kakao praha
– 1,5 kašičica praška za pecivo
– Prstohvat soli
– Prstohvat cimeta
– 180g kisele pavlake

Za preko:

– 50g mlečne čokolade

Informer

Priprema:

Nes kafu skuvati i preliti preko iseckane čokolade, ostaviti sa strane. Sećer i puter penasto umutiti pa dodati vanilin šećer i jedno po jedno jaje. Suve sastojke pomešati i prosejati. Nes i čokoladu mešati žicom dok se ne sjedini, dodati kiselu pavlaku i sve zajedno pomešati. U jaja i puter sada naizmenično dodavati prosejane suve sastojke i čoko smesu, lagano mutiti dok se sve ne sjedini. Fil rasporediti u pekaču za hleb dimenzija 30x12cm koji je obložen pek papirom. Kolač se peče sat vremena na 180 stepeni, najbolje bi bilo da se peče na gornjem i donjem grejanjem ako rerna ima tu opciju, ako ne, onda pecite kao i sve ostalo. Kolač mora potpuno da se ohladi pre serviranja da bi bio čvrst. Ukrasiti istopljenom čokoladom.