23.09.2020.

14:47

Foto:

Magazin

PITA SA TIKVICAMA! Ukus koji se ne zaboravlja

Sastojci:

200 grama brašna
2 jaja + 1 jaje za premaz
170 grama jogurta
1/2 čaše mleka
2 kašičice praška za pecivo
1 crni luk
1 veća tikvica
2-3 šargarepe
maslinovo ulje
so
biber

Priprema:

U posudu dodajte brašno, jogurt i dva jaja i sve dobro promešajte.
 U testo dodajte prašak za pecivo i mleko, te sve ponovo promešajte da se  sjedini.
Narendajte tikvicu i šargarepe, te naseckajte luk na kockice, pa pomešajte povrće.
Posolite, pobiberite i prelijte s malo ulja pa ponovo promešajte.
U posudu za pečenje dodajte pola smese testa, zatim povrće, pa opet preostali deo testa.
Za kraj umutite jaje i premažite površinu smese.
Pecite 30-35 minuta na 190 Celzijusa.