24.09.2020.

13:21

Foto:

Magazin

KROFNE IZ RERNE! Poslastica koju svi VOLIMO

Sastojci:

10 g svežeg kvasca
100 ml mlakog mleka
1 vanilin šećer
3 kašike šećera
1 jaje
malo soli
300 g brašna
30 g putera (sobne temperature)
1 jaje za premazivanje

Informer

Za punjenje:

2 kašike pavlake 20%mm
1 vanilin šećer
1 kašika šećera
šećer u prahu za posipanje

Priprema: 

Kvasac rastvorite u mleku, zatim dodajte vanilin šećer, šećer, jaje i so i umutite. Zatim dodajte brašno (ostavite samo 1. kašiku). Umesite testo, pa dodajte onu 1. kašiku brašna što ste odvojili. Opet umesite i dodajte maslac, pa rukom sjedinite maslac sa testom. Ostavite testo da odmara sat vremena. Nakon toga premesite testo i razvucite na debljinu oko 4-5 mm. Čašom vadite krofne. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom. Ostavite da odstoje pola sata. Napravite punjenje za krofne tako što ćete u posudu sipati pavlaku, vanilin šećer i običan šećer, pa promešajte. Uzmite čašu za rakiju i njenim dnom napravite udubljenje u krofnama. Umutite jaje i premažite obode krofni. Napunite pavlakom i pecite na 180°C 25 minuta. Kada se ispeku pospite šećerom u prahu.