24.09.2020.

14:42

Foto:

Magazin

JABUKE PUNJENE ORASIMA! Poslastica koja se BRZO pravi

Sastojci:

4 jabuke
1/2 limuna
4 kašike maslaca, omekšalog na sobnoj temperaturi
5 kašika voćnog muslija
2 kašike meda
1/4 šoljice naseckanih oraha
malo suvog grožđa
sladoled od vanile (po želji)

Informer

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 Celzijusa.
Jabuke operite, odsecite vrhove i izdubite sredinu gde su semenke. Budite pažljivi da vam jabuke ostanu cele.
Zatim jabuku isprskajte limunovim sokom.
U posudu pomešajte maslac, musli, med i orahe. 
Punite jabuke do vrha.
Poređajte ih u pleh, stavite ih u zagrejanu rernu i pecite oko 20 minuta dok ne budu mekane.
Kada se ispeku, izvadimte ih iz rerne i ostavite da se malo prohlade.
Pečene jabuke možete poslužiti uz sladoled od vanile ili toping od čokolade.