27.09.2020.

17:40

Foto:

Magazin

BRZE, LAKE I UKUSNE! Napravite domaće KROFNE kao što su ih naše bake PRAVILE!

Brze, lake i ukusne, baš kao što su ih naše bake pravile.

Sastojci:

- 3 jaja
- 250 g kiselog mleka
- 250 g brašna
- 1 kašičica, nepuna sode bikarbone
- Šećer u prahu
- Vanila – za posipanje
- Ulje – za prženje

Informer

Priprema:

Jaja se umute sa kiselim mlekom i dodaje se prosejano bršano sa sodom. Mešajte drvenom kašikom dok se ne dobije homogena smesa. Ugrejte ulje. Uzimajte od testa mokrom kašikom i polako stavljajte u ulje da se prže sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Temperatura ulja ne treba da bude previsoka, da ne bi ostale žive unutra. Krofnice se serviraju sa medom, sirom ili šećerom u prahu.