05.10.2020.

12:06

Foto:

Magazin

PRAVA STARINSKA PITA SA ZELJEM! Nema ništa bolje od domaće razvijenih kora - ukus fantastičan! (FOTO)

Potrebni sastojci za kore:

- 500 g brašna
- 250 ml mlake vode
- 1 kašičica soli

Informer

Za fil:

500 g zelja
300 g sira
3 jajeta
1 kašičica kisele pavlake
1 kašičica soli

Način pripreme:

- Zamesiti testo od brašna, soli i mlake vode. Testo ostaviti da odmara oko 30 minuta. Za to vreme dok testo odmara očistiti zelje i sitno ga iseckati, dodati sir, pavlaku, jaja i so. Sada se vraćamo testu koje je odstajalo. Odvojiti testo na nekoliko loptica -veličine veće jabuke. Svaku koru razvlačiti na stolnjaku koji je pobrašnjen. Razuvčenu koru poprskati uljem i staviti fil. Rolnu koju smo dobili uvijamo u krug podižući stolnjak u vis. Tako uraditi sa svim lopticama koje smo razvlačili. Gotovu pitu pre pečenja premazati sa 2 kašike kisele pavlake i jednim jajetom. Pitu peći na 200 C oko 30 minuta.