05.10.2020.

17:17

Foto:

Magazin

PROBAJTE NEŠTO NOVO - Kari od bundeve i leblebija, SAVRŠENA KOMBINACIJA sastojaka!

Sastojci:

bundeva srednje veličine

kašika ulja

1-2 kašike karija u prahu

kašičica korijandera u zrnu (ili prahu, kako nađete)

kašičica slačice u zrnu

6 zgnječenih mahuna kardamoma (po želji)

veći luk, sitno iseckan

250 ml vode ili supe

so i biber

400 ml kokosovog mleka

konzerva leblebije (400 g)

Za služenje:

limeta, sveža nana, kuvana kinoa ili pirinač

Informer

Priprema:

Najpre očistite bundevu od semenki, isecite je na kriške, skinite koru i isecite na manje kockice, oko 2 cm. U većoj šerpi zagrejte ulje i dodajte mu začine tako da otpuste aromu. Posle minut-dva dodajte iseckani luk i dinstajte ga 2-3 minuta. Zatim dodajte kocke od bundeve, a posle par minuta vodu ili supu i mleko od kokosa. Dodajte so i biber prema ukusu i kuvajte sve dok bundeva ne omekša 15-20 minuta, na kraju dodajte leblebije i kuvajte još par minuta, uz mešanje. Iscedite u jelo sok od limete i pospite iseckanom svežom nanom. Poslužite uz kinou ili pirinač.

RECEPT ZA CARSKU TURŠIJU potražite OVDE.

A kako da napravite PEČURKE PUNJENE FETOM pročitajte OVDE