Magazin
PROBAJTE NEŠTO NOVO - Kari od bundeve i leblebija, SAVRŠENA KOMBINACIJA sastojaka!
Sastojci:
bundeva srednje veličine
kašika ulja
1-2 kašike karija u prahu
kašičica korijandera u zrnu (ili prahu, kako nađete)
kašičica slačice u zrnu
6 zgnječenih mahuna kardamoma (po želji)
veći luk, sitno iseckan
250 ml vode ili supe
so i biber
400 ml kokosovog mleka
konzerva leblebije (400 g)
Za služenje:
limeta, sveža nana, kuvana kinoa ili pirinač
Priprema:
Najpre očistite bundevu od semenki, isecite je na kriške, skinite koru i isecite na manje kockice, oko 2 cm. U većoj šerpi zagrejte ulje i dodajte mu začine tako da otpuste aromu. Posle minut-dva dodajte iseckani luk i dinstajte ga 2-3 minuta. Zatim dodajte kocke od bundeve, a posle par minuta vodu ili supu i mleko od kokosa. Dodajte so i biber prema ukusu i kuvajte sve dok bundeva ne omekša 15-20 minuta, na kraju dodajte leblebije i kuvajte još par minuta, uz mešanje. Iscedite u jelo sok od limete i pospite iseckanom svežom nanom. Poslužite uz kinou ili pirinač.
RECEPT ZA CARSKU TURŠIJU potražite OVDE.
A kako da napravite PEČURKE PUNJENE FETOM pročitajte OVDE.