Magazin
ROLOVANA PILETINA OD KOJE POLAZI VODA NA USTA! Jednostavno se i brzo SPREMA, a u ukusu ćete UŽIVATI!
Ukusan i izdašan ručak koji svako voli.
Sastojci:
- 700 g pilećeg belog mesa
- 200 gkačkavalja
- 200 g šunke
- 100 ml pavlake za kuvanje
- So
- Biber
- Peršun po ukusu
- Bosiljak po ukusu
- Majčina dušica po ukusu
- Senf po ukusu
- Soja sos po ukusu
- 50 g maslinovog ulja
Priprema:
Belo meso prvo iseći na tanke šnicle, pa istanjiti tučkom za meso. Zatim šnicle spojiti u komad 15x10 cm. Posoliti, pobiberiti, pouljiti meso, zatim na njega staviti listiće šunke, i po ivici kačkavalj. Zatim pileću šniclu urolati i čačkalicom spojiti. Ređati u pouljeni vatrostalni pekač. Kada sve urolate, pouljite još malo odozgo, zatim premažete senfom i soja sosom. Vatrostalni pekač prekrijte folijom. Pecite 30 minuta na 200 stepeni. Zatim sklonite foliju, dodajte pavlaku za kuvanje, biber, peršun, bosiljak, majčinu dušicu i malo parmezana. Vratite u rernu na još 15 minuta. Služiti prohlađeno. Prijatno! *od jednog belog mesa dobijate 3-4 komada rolovane piletine.