11.10.2020.

11:12 >> 11:23

Foto:

Magazin

EGZOTIKA na meniju! Probajte marokanski TAŽIN SA JAGNJETINOM!

Sastojci: 2 kašike maslinovog ulja, 500 g jagnjetine isečene na kockice, veliki crni luk, grubo iseckan, 2 velike šargarepe, isečene na kolutove, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 kašike mešavine začina po ukusu (kumin, korijander, cimet, đumbir, kurkuma...), 400 g konzerve seckanog paradajza, 400 g konzerve leblebije, isprane i oceđene, 200 g suvih kajsija, 600 ml pilećeg bujona. Za služenje: 120 g semenki nara, 2 velike šake lista korijandera, grubo iseckanog.

Informer

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Zagrejte ulje u tepsiji i jagnjetinu zapecite sa svih strana. Izvadite meso na tanjir, a zatim dodajte crni luk i šargarepu i pržite 2-3 minuta dok ne porumeni. Dodajte beli luk i pržite još minut. Dodajte začine i paradajz, posolite i pobiberite. Vratite jagnjetinu nazad sa leblebijama i kajsijama. Prelijte bujonom, promešajte i pustite da krčka. Pokrijte posudu i stavite u rernu na jedan sat. Ako je jagnjetina još uvek žilava, pecite je još 20 minuta dok ne omekša. Kad je jelo gotovo, ostavite ga da se odmara, a zatim poslužite sa zrnima nara i začinskim biljem, uz kuskus ili pirinač.

Kako da pripremite ITALIJANSKU POGAČU NA NAŠ NAČIN pročitajte OVDE

A o tome kojih 6 NAMIRNICA NEMA ROK TRAJANJA čitajte OVDE