18.10.2020.

09:01

Foto:

Magazin

JEFTINO, a izuzetno UKUSNO! Džigerica s jabukama, prste da poližete!

Sastojci:

600 g teleće džigerice

250 ml mleka

3 kašike hlebnih mrvica

kašičica slatke mlevene paprike

kašika mešavine začina

50 g maslaca

100 g luka

500 g jabuka

Informer

Priprema:

Džigericu isecite na manje i tanje ploške ili trake, nalijte mlekom i ostavite da odstoji sat-dva. Ocedite i osušite papirnim ubrusom. Pomešajte mrvice, papriku i začin. Uvaljajte džigericu, pa kratko propržite sa obe strane na dobro zagrejanom maslacu dok ne dobije lepu boju. Izvadite i ostavite sa strane na toplom. Na istom ulju kratko propržite luk isečen na režnjeve, dodajte oguljene i očišćene jabuke isečene na ploške, te dinstajte na laganoj vatri dok jabuke i luk ne omekšaju. Po potrebi nalijte s malo vode. Poslužite uz pire krompir.

Kako da napravite hrskave, pohovane DŽIGERICE sa belim lukom i krompirom čitajte OVDE

A kako da napravite DOMAĆE NAMAZE - 7 najboljih RECEPATA nutricioniste - čitajte OVDE