Magazin
JEFTINO, a izuzetno UKUSNO! Džigerica s jabukama, prste da poližete!
Sastojci:
600 g teleće džigerice
250 ml mleka
3 kašike hlebnih mrvica
kašičica slatke mlevene paprike
kašika mešavine začina
50 g maslaca
100 g luka
500 g jabuka
Priprema:
Džigericu isecite na manje i tanje ploške ili trake, nalijte mlekom i ostavite da odstoji sat-dva. Ocedite i osušite papirnim ubrusom. Pomešajte mrvice, papriku i začin. Uvaljajte džigericu, pa kratko propržite sa obe strane na dobro zagrejanom maslacu dok ne dobije lepu boju. Izvadite i ostavite sa strane na toplom. Na istom ulju kratko propržite luk isečen na režnjeve, dodajte oguljene i očišćene jabuke isečene na ploške, te dinstajte na laganoj vatri dok jabuke i luk ne omekšaju. Po potrebi nalijte s malo vode. Poslužite uz pire krompir.
Kako da napravite hrskave, pohovane DŽIGERICE sa belim lukom i krompirom čitajte OVDE.
A kako da napravite DOMAĆE NAMAZE - 7 najboljih RECEPATA nutricioniste - čitajte OVDE.