01.11.2020.

15:27 >> 15:31

Foto:

Magazin

Koru od citrusa NE BACAJTE! Napravite aromu za JAGNJETINU, salate ili za KOLAČE!

Koru limuna isecite i ostavite da se suši tri do četiri dana pa izmiksajte u blenderu. Takav limun u prahu pomešajte sa sveže mlevenim biberom ili ljutim papričicama i dobićete odličan začin za piletinu ili jagnjetinu.  

Možete da ga dodate i u vruću čokoladu ili glazure za torte i kolače. Sušene trakice dodajte u teglu sa šećerom pa će aromatizovani dodatak uvek biti nadohvat ruke. Odličan je u čaju ili kao dodatak poslasticama.

Informer

Višak kore citrusa možete da narendate pa zamrznete i koristite prema potrebi. Narendajte samo spoljšnji deo (bez belog) kako ukus ne bi bio gorak. Zamrznite pa izvadite i osušite na kuhinjskoj krpi i čuvajte u čistoj tegli.

Kora limuna može da posluži kao ljupka posudica za desert. Odsecite trećinu limuna s vrha i čuvajte kao poklopac. Izdubite nožem, a najbolje bi bilo da koristite onaj za grejpfrut sa zavinutim vrhom. Ostavite u zamrzivaču na nekoliko sati ili preko noći pa napunite, recimo, sorbeom. 

Informer

Mirisnim korama aromatizujte i med ili sirće. Koru dodajte u tegle i ostavite da odstoje dovoljno dugo kako bi pustile aromu. Zatim sve procedite kroz sitnu cediljku u čiste posude ili ukrasne bočice.   

Informer

S korom  limuna, pomorandže ili limete pripremite aromatizovano maslinovo ulje. Pažljivo oljuštite koru tako da ne skinete i beli deo iznutra pa sve dobro usitnite u avanu s malo ulja. Stavite u teglu i dodajte maslinovo ulje, pa neka odstoji šest sati. Prema želji, možete da dodate i čili papričicu ili grančicu ruzmarina.

KOCKE ZA SUPU napravite SAMI! Nije ništa komplikovano, a UKUS će vas OBORITI! Sve pogledajte OVDE.

Da TOKSINI mogu na NAPUSTE telo! Na trening obavezno bez čega - čitajte OVDE.