02.11.2020.

15:46

Foto:

Magazin

PREUKUSNA MARKIZA TORTA! Bez pečenja, gotova za 10 MINUTA - PIŠKOTE I ČOKOLADA, nema lepše kombinacije (FOTO)

Sastojci:

6 jaja
10 kašika šećera
200 gr čokolade
125 gr maslaca
2 pakovanja piškota
mleko za umakanje piškota

Informer

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca. Žumanca odmah staviti u manju šerpu u kojoj će se kuvati na pari ( manja šerpa na veću šerpu u kojoj je voda koja vri.

Dodati žumancima 6 kašika šećera i umutiti penasto, dok ne promene boju žumanca iz tamno žute u svetlo žutu. Staviti na paru oko 10 minuta uz mešanje. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.

Skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi uz povremeno mešanje. Masa nije vrela, nego samo vruća, žumanca su se pasterizovala. Kada se masa ohladila omekšali maslac dodati kremu i umutiti.

Ulupati zatim belanca sa ostatkom šećer u jaku panu pa je dodati kremu i varjačom, žicom ili nekom spatulom mešati dok se ne sjedini.

Ne mutiti mikserom kako fil ne bi splasnuo.

U dublju tepsiju ili obruč, nekih dimenzija 30 x 20 poslagati jedno pakovanje piškota umočenih u mleko po dnu.

Istresti ceo fil i poravnati, a zatim preko poslagati drugi deo piškota umočenih u mleko. Ostaviti da se dobro stegne u frižideru.

Odgore može šlag ili po želji.