26.11.2020.

13:13

Foto:

Magazin

PALAČINKE SA MAJONEZOM! Mekane, a ukusne čak i sutradan

Potrebno:

0,5 l. tople vode

9 supenih kašika brašna

2 supene kašike majoneza

2 jajeta

2 supene kašike šećera

15 g vanilin šećera

2 supene kašike ulja

prstohvat soli

Priprema: 

Umutite majonez, jaja, šećer, so i vanilin šećer mikserom ili žicom.

Dodajte toplu vodu i prosejano brašno. Dobro izmešajte, da ne ostanu grudvice i dodajte ulje. Neka se testo odmara 20 minuta.

Podmažite tiganj uljem, ali samo jednom – na početku pečenja i stavite ga na srednju vatru. Po tiganju ravnomerno razlijte manju količinu testa. Na vrućem tiganju pecite palačinke 1-2 minuta sa svake strane. Pazite da ne izgore.

Tople palačinke služite sa džemom, medom, orasima ili kremom.