06.12.2020.

11:07

Foto:

Magazin

PIJANI ŠARAN - RASKOŠNI posni RUČAK, a za MALE PARE!

Sastojci:

1,5 kg šarana

limun

2 čena belog luka

kašika golica (opciono)

so, biber, dimljena slatka mlevena paprika

500 g kuvanog krompira

200 g šargarepe isečene na kolutove

150 g praziluka isečenog na kolutove

0,5 dl maslinovog ulja

1,5 dl belog vina

četvrtina veze peršuna za dekoraciju

Informer

Priprema:

Šarana začinite solju, biberom i paprikom tako što ćete ih dobro utrljati iznutra i spolja. Napunite ribu kriškama limuna i seckanim belim lukom, pa stavite u pleh za pečenje. Oko šarana rasporedite povrće, začinite ga, prelijte sa malo ulja, a zatim sve nalijte belim vinom i pospite golicama od bundeve. Ostatak limuna isecite na tanke kriške i rasporedite po ribi i povrću. Ako ne želite da šargarepa bude malo tvrđa obarite je zajedno sa krompirom pre stavljanja u pleh. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta i dekorišite svežim peršunom.

Prijatno!