Magazin
KOLAČ OD JABUKA - Klasik sa jednim NEOČEKIVANIM začinom! (RECEPT)
Sastojci:
150 g putera
3 dcl šećera
4,5 dcl glatkog brašna
prašak za pecivo
vanilin šećer
2,2 dcl mleka
Za nadev:
4-5 jabuka
2 kašike šećera
kašičica mlevenog kardamoma
Za ukrašavanje:
50 g listića badema
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Istucite puter i šećer mikserom. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Smesu od brašna dodajte u smesu od šećera zajedno s mlekom. U kalup od 26 cm stavite pek-papir i sipajte u njega testo, pa ga poravnajte kašikom. Jabuke oljuštite, isecite na četvrtine pa na šnitice. Pomešajte šećer i kardamom pa ga stavite u plastičnu kesicu i dodajte jabuke i protresite. Potom utisnite kriške jabuka u smesu u kalupu. Posipajte kolač listićima badema. Pecite oko 40 minuta na 175 stepeni. Ostavite kolač u kalupu pet minuta, pa ga izvadite i ohladite. Možete poslužiti i toplo uz sladoled od vanile.
Uživajte!