07.12.2020.

20:22

Foto:

Magazin

PROBAJTE OVAJ RECEPT I ZABORAVIĆETE NA SVE DRUGE SLATKIŠE! Spreman je za pola sata i spada u grupu ZDRAVIH!

Sastojci:

  • 260 hrama orašastih plodova (po vašem izboru)
  • 150 grama urmi
  • 65 grama putera od kikirikija
  • Kašičica ekstrakta vanile
  • ¼ kašičice soli
  • 55 grama tamne čokolade
  • Pola kašike kokosovog ulja

Priprema:

Podmažite manji pleh i stavite papir za pečenje.

Stavite u blender orašaste plodove, urme, puter od kikirikija, ekstrakt vanile i sve izblendirajte. Ukoliko je smesa previše suva, dodajte malo vode, kašiku po kašiku, i ponovo blendirajte.

Smesu sipajte u pleh i poravnjajte je odozgo, pa stavite u frižider na 20-ak minuta.

U međuvremenu, istopite čokoladu pomešanu sa kokosovim uljem i prelijte odozgo, pa opet stavite u frižider da se čokolada stegne.

Isecite na štanglice i poslužite.