Foto:
Magazin
PROBAJTE OVAJ RECEPT I ZABORAVIĆETE NA SVE DRUGE SLATKIŠE! Spreman je za pola sata i spada u grupu ZDRAVIH!
Sastojci:
- 260 hrama orašastih plodova (po vašem izboru)
- 150 grama urmi
- 65 grama putera od kikirikija
- Kašičica ekstrakta vanile
- ¼ kašičice soli
- 55 grama tamne čokolade
- Pola kašike kokosovog ulja
Priprema:
Podmažite manji pleh i stavite papir za pečenje.
Stavite u blender orašaste plodove, urme, puter od kikirikija, ekstrakt vanile i sve izblendirajte. Ukoliko je smesa previše suva, dodajte malo vode, kašiku po kašiku, i ponovo blendirajte.
Smesu sipajte u pleh i poravnjajte je odozgo, pa stavite u frižider na 20-ak minuta.
U međuvremenu, istopite čokoladu pomešanu sa kokosovim uljem i prelijte odozgo, pa opet stavite u frižider da se čokolada stegne.
Isecite na štanglice i poslužite.