24.12.2020.

15:05

Foto:

Magazin

VASINA TORTA NA TRADICIONALAN NAČIN! Puna FILA - dezert sa kojim NIKADA NEĆETE POGREŠITI/FOTO

Sastojci za koru:

5 jaja
5 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
1 kašika brašna

Fil:

200 g mlevenih oraha
1 dl mleka
100 g šećera
4 žumanca
4 kašike šećera
1 narandža
100 g čokolade
250 g maslaca

Za šlag:

4 belanca
250 g šećera

Informer

Priprema:

Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati muteći jedno po jedno od 5 žumanaca, 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku brašna. Masu staviti u kalup prečnika 26 cm i peći.

Fil:

Mleko i 100 gr šećera ugrejati i popariti mlevene orahe. Umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, prokuvati na pari. Umutiti maslac, dodati masu od oraha, masu od žumanaca, sok i rendanu koru 1 narandže, 100 gr istopljene čokolade.

Šlag:

U posudu staviti 250 gr šećera i 1,5 dcl vode. Kuvati dok sirup ne bude jako gust. Umutiti 4 belanca i postepeno dodavati vruć sirup neprestano muteći. Mutiti dok se smesa ne ohladi. Filovati: kora, fil pa šlag od belanaca.

Prijatno!