Magazin
TELETINA NA LOVAČKI NAČIN! Specijalitet sa slaninom i suvim šljivama /RECEPT/
Sastojci:
1 kg teletine bez kosti
100 g suve slanine
250 g crvenog luka
4-5 čenova belog luka
100 g šargarepe
350 g paradajza (može i pelat)
2 dl vina
50 g suvih šljiva
250 g krušaka
kim, so i biber
Priprema:
Stavite meso u posudu za pečenje, oko mesa stavite krupno naseckani crveni luk, paradajz i suve šljive i zalijte vinom. Sve pokrijte folijom i pecite na 185 stepeni oko 90 minuta. Proverite da li je meso pečeno, a ako nije, produžite s pečenjem dok ne omekša. Kad je meso gotovo, sos koji je ostao od pečenja propasirajte. U propasirani sos dodajte kruške nasečene na kriške i sve skupa kuvajte pet minuta. Meso nasecite na šnicle i prelijte gotovim sosom. Služite uz povrće po izboru.
Prijatno!
PILEĆE ROLNICE SA SUSAMOM! Ove slane đakonije morate da probate! (RECEPT)
PEČENO PILE punjeno POMORANDŽOM i začinskim BILJEM! Ručak za celu porodicu! /RECEPT/