27.12.2020.

14:37

Foto:

Magazin

TELETINA NA LOVAČKI NAČIN! Specijalitet sa slaninom i suvim šljivama /RECEPT/

Sastojci:

1 kg teletine bez kosti

100 g suve slanine

250 g crvenog luka

4-5 čenova belog luka

100 g šargarepe

350 g paradajza (može i pelat)

2 dl vina

50 g suvih šljiva

250 g krušaka

kim, so i biber

Informer

Priprema:

Stavite meso u posudu za pečenje, oko mesa stavite krupno naseckani crveni luk, paradajz i suve šljive i zalijte vinom. Sve pokrijte folijom i pecite na 185 stepeni oko 90 minuta. Proverite da li je meso pečeno, a ako nije, produžite s pečenjem dok ne omekša. Kad je meso gotovo, sos koji je ostao od pečenja propasirajte. U propasirani sos dodajte kruške nasečene na kriške i sve skupa kuvajte pet minuta. Meso nasecite na šnicle i prelijte gotovim sosom. Služite uz povrće po izboru.

Prijatno!

PILEĆE ROLNICE SA SUSAMOM! Ove slane đakonije morate da probate! (RECEPT)

PEČENO PILE punjeno POMORANDŽOM i začinskim BILJEM! Ručak za celu porodicu! /RECEPT/