27.12.2020.

23:36

Foto:

Magazin

NOVOGODIŠNJI MENI! Odličan predlog za prazničnu TRPEZU - OVE kremaste torte će oduševiti CELU PORODICU!

Ali ono što najviše okupi ljude jeste praznična trpeza.

Posebnu pažnju domaćice poklanjaju novogodišnjim poslasticama.

Pogledajte nekoliko recepata za torte koji će oduševiti sve ukućane za vreme novogodišnjih praznika.

Informer

Brza torta sa bananama i keksom

Sastojci:

- 250 g prah šećera
- 250 g margarina
- 250 g mlevenog plazma keksa
- 4 kisele jabuke izrendane bez kore
- 5 banana
- 4 kesice šlaga

Priprema:

Margarin umutite s prah šećerom. Dodajte mleveni keks, narendane jabuke i 3 izgnječene banane. Formirajte tortu od polovine mase. U sredinu stavite iseckane 2 banane i preko toga drugi deo mase. Odozgo ukrasite umućenim šlagom.

Informer

Puslica torta

Sastojci:

- 4 jajeta
- 200 g gotovih puslica
- 1 čokolada za kuvanje
- 200 g šećera u prahu
- 300 g mlevenog keksa
- 1 margarin
- 2 šlaga
- Malo maslaca i mleka za koru

Priprema:

Keks pomešati sa malo rastopljenog maslaca i malo toplog mleka. Rasporediti po kalupu za torte. Preko toga poređati puslice.

Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrsti sneg. Žumancima dodati šećer i dobro umutiti. Čokoladu rastopiti na pari. Zatim sve to sastaviti u jedno (belanca, žumanca i čokoladu). Dodajte smesi margarin i ponovo umutite, pa rasporedite preko puslica. Umutite šlag i ukrasite tortu.

Informer

Španski vetar

Sastojci:

Za kore:

- 8 belanaca
- 500 g šećera
- 2 kašike sirćeta
- 100 g seckanih oraha

Za fil: 

- 8 žumanaca
- 200 g šećera
- 5 kašika brašna
- ½ l mleka
- 250 g margarina
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g seckanih oraha

Za ukrašavanje: 

- 100 g listića badema

Priprema:

1. Umutiti 4 belanca sa 250 g šećera i 1 kašikom sirćeta. Dodati 50 g seckanih oraha i promešati. Masu staviti u pleh postavljen pek papirom i sušiti jedan i po sat na 100 stepeni. Napraviti još jednu ovakvu koru.

2. Umutiti žumanca sa šećerom. Dodati brašno i kuvati u mleku. Kad se fil skuva i ohladi, dodati jedan penasto umućen margarin i mlevene i seckane orahe.

3. Filovati prvu koru polovinom fila, staviti drugu koru i završiti filom. Posuti je listićima badema i nežno utapkati da se sjedine sa filom. Tortu posuti prah šećerom.