06.01.2021.

11:36

Foto:

Magazin

POSNI KOLAČ SA GRIZOM I MALINAMA! Ukus za 10 - pravi se LAKO i gotov je za ČAS! /FOTO/

Sastojci:

2 čaše brašna

2 čaše griz

2 čaše šećera

čaša vode

150 ml ulja (ili nešto malo manje od pune čaše)

prašak za pecivo

2 vanilina šećera

900 g malina ili voća po izboru

Informer

Posni kolač sa malinama

Priprema:

Ispasirajte maline i polovinu šećera i ostavite sa strane. Pomešajte brašno, griz i ostatak šećera sa praškom sa pecivo i vanilin šećerom, pa sve sjedinite.

Podelite smesu na 3 jednaka dela.

Uključite rernu na 180 stepeni. Pleh podmažite uljem, pa na dno stavite prvi deo suvih sastojaka i lepo rasporedite. Dodajte polovinu malina pa rasporedite. Stavite drugu polovinu suve smese, pa maline i onda opet suve sastojke.

Stavite da se peče 40 minuta, pa onda pojačajte temperaturu na 200 stepeni i pecite još 20 minuta.

Kolač je gotov kada dobije svetlo braon boju.

Izbadite ga iz rerne, pokrijte krpom i ostavite da se ohladi. Pre služenja pospite šećerom u prahu.