Magazin
JUNETINA u SOSU od RENA! Stara, pomalo zaboravljena DOMAĆA kuhinja! /RECEPT/
Sastojci:
1 kg junećeg mesa (od buta)
200 g šargarepe i paškanata
celer
150 g praziluka
kašičica bibera u zrnu
100 g crnog luka
50 g svežih paprika
list celera
so, biber
Za sos:
150 g rena
250 ml kisele pavlake
2-3 kašike soka od limuna
50 ml vode
so, biber
Priprema:
Meso staviti u vruću vodu (biće sočnije), dodati očišćeno i isečeno povrće, so, biber i list celera. Kuvati na laganoj vatri oko 2 sata i po želji dosoliti. U posebnom sudu sipati kiselu pavlaku i ren i malo prokuvati, dodati sok od limuna i vodu i kuvati 5 minuta. Kuvano meso izvaditi, iseći i poslužiti sa kuvanim povrćem i sosom od rena. Napomena: za bogatsvo ukusa u sos možete da dodate malo rendane ili na kockice isečene jabuke.
Prijatno!
DETOKS POSLE PRAZNIKA! Ova čorbica je ČUVAR ZDRAVLJA - puna VITAMINA, jača imunitet i oporaviće vam stomak
SUPER TRIK! Kako da vam smrznuta pica ispadne ukusnija?