10.01.2021.

13:06 >> 13:08

Foto:

Magazin

JUNETINA u SOSU od RENA! Stara, pomalo zaboravljena DOMAĆA kuhinja! /RECEPT/

Sastojci:

1 kg junećeg mesa (od buta)

200 g šargarepe i paškanata

celer

150 g praziluka

kašičica bibera u zrnu

100 g crnog luka

50 g svežih paprika

list celera

so, biber

Za sos:

150 g rena

250 ml kisele pavlake

2-3 kašike soka od limuna

50 ml vode

so, biber

Informer

Ren je jedan od najlekovitijih začina 

Priprema:

Meso staviti u vruću vodu (biće sočnije), dodati očišćeno i isečeno povrće, so, biber i list celera. Kuvati na laganoj vatri oko 2 sata i po želji dosoliti. U posebnom sudu sipati kiselu pavlaku i ren i malo prokuvati, dodati sok od limuna i vodu i kuvati 5 minuta. Kuvano meso izvaditi, iseći i poslužiti sa kuvanim povrćem i sosom od rena. Napomena: za bogatsvo ukusa u sos možete da dodate malo rendane ili na kockice isečene jabuke.

Prijatno!

DETOKS POSLE PRAZNIKA! Ova čorbica je ČUVAR ZDRAVLJA - puna VITAMINA, jača imunitet i oporaviće vam stomak

SUPER TRIK! Kako da vam smrznuta pica ispadne ukusnija?