22.01.2021.

08:19

Foto:

Magazin

KOH - DESERT NAŠEG DETINJSTVA! Napravite ukusnu poslasticu na DRUGAČIJI NAČIN!

Potrebno je:

- 3 jaja
- 200 g pirinča
- 50 g suvog grožđa
- kockica maslaca
- šećer po želji
- malo cimeta
- korica limuna
- 200 ml mleka
- 100 ml vode

Informer

Priprema:

Pirinač dobro oprati i skuvati. Na šolju pirinča od 200 g dodati 2 šolje mleka i šolju vode. Znači 3:1 tečnosti, vode ili mleka. U skuvan pirinač dodati suvo grožđe, korica limuna, šećer po želji, malo cimeta. Jaja umutiti, dodati malo šećera pa polako dodavati u prohlađen pirinač, polako izmešati. Pleh 22 cm prečnika podmazati maslacem i posuti brašnom. Istresti pirinač u pleh i poravnati. Peći na 200 stepeni oko 50 minuta. Seći prohlađen.