24.01.2021.

11:53

Foto:

Magazin

GULAŠ sa TAJNIM SASTOJKOM! Savršeni mesni ručak! /RECEPT/

Sastojci:

2,5 kg junećeg ribića

1,5 kg crnog luka

mala glavica belog luka

3 kašike svinjske masti

4 kašičice soli

ravna kašičica bibera

par listova lovora

2 kašike mlevene slatke paprike

3 male ljute suve papričice

2 štangle čokolade za kuvanje

Informer

Čokolada za kuvanje je tajne ovog recepta

Priprema:

Crni i beli luk iseckati. U velikoj šerpi ugrejati tri kašike masti, dodati luk i 4 kašičice soli i dinstati oko 20 minuta, dok luk ne omekša. Za to vreme iseći meso na komadiće veličine zalogaja. Kad luk omekša, dodati začine - biber, lovorov list i papričice (izmrvljene), promešati, pa dodati i meso. Sve dobro promešati, kad proključa, ostaviti da se krčka na srednjoj temperaturi oko 1,5 h. Dodati dve kašike slatke mlevene paprike, promešati i ostaviti na tihoj vatri da se krčka još 1 h, poklopljeno, uz povremeno mešanje. Ako mislite da je previše gusto, dodati malo vode (1 čašu). Probati komadić mesa, treba da je mek. Ako nije - kuvati još. Na kraju ubaciti čokoladu, kuvati još malo da se čokolada otopi. Uz gulaš možete da poslužite knedle, kuvani krompir ili testeninu.

Prijatno!

BRZO, LAKO I UKUSNO - Napravite MEDENU PITU kao vrhunski kuvar! Ovaj recept je pravi izbor za vas!

ŠPAGETE SA BUNDEVOM! Slano zadovoljstvo vredno truda! (RECEPT)