29.01.2021.

19:26

Foto:

Magazin

RECEPT ZA NAJBOLJU SARMU! Napravite ukusno tradicionalno jelo NA JEDNOSTAVAN NAČIN!

Sada i vi naučite da pripremate odličnu sarmu.

Informer

Sastojci:

12 većih listova kupusa
1 kg mlevenog mesa
100 g pirinča
1 glavice crnog luka
so, biber, suvi začin
suva rebra

Za zapršku:

mast ili ulje
1-1,5 kašika brašna
začinska slatka paprika

Informer

Priprema:

Na malo ulja propržite sitno seckan luk, dodajte meso i začinite. Kada je meso gotovo dodajte pirinač i pržite još 5 minuta. Ako želite dodajte i seckanu slaninu. Umotajte sarme u listove kupusa, tako što ćete list staviti na ruku, preko kašiku ili dve mesa (u zavisnosti koliki su listovi), a zatim preklopite sa jedne i druge strane i urolajte. Radite tako dok ne utrošite sastojke.

Sarmu ređajte u šerpu i nalijte vodom. Kada se skuvaju, napravite zapršku tako što ćete na masti propržiti brašno i začinsku papriku i dodati vodu iz sarme (ili sa česme ako vam je lakše). Zatim sipajte zapršku u sarme i kuvajte još 10-ak minuta.

Napomena: Malo proprerite listove kupusa vodom, da ne budu previše slani.